VWC zaal KAMPIOEN!!!!

Heren VWC kampioenDoor Trijntje de Lang

Het zaal team van VWC, gesponsord door Wilkens, speelde woensdag 18 april j.l. hun laatste wedstrijd van de competitie, tevens kampioenswedstrijd. VWC bezette de eerste plaats met 56 punten en andere kampioenskandidaat Haskerland 6, bezette de derde plaats met 55 punten. De nummer 2, Haskerland 5 was al uitgespeeld maar haalde te weinig punten om nog mee te kunnen doen voor het kampioenschap (56 punten, 135 doelpunten voor en 82 doelpunten tegen). VWC en Haskerland 6 moesten beide nog één wedstrijd spelen. VWC mocht het woensdag al opnemen tegen Workum 4, terwijl Haskerland 6 zijn laatste wedstrijd pas op 2 mei heeft. VWC kon het dus beslissen, maar dan moest er wel gewonnen worden. Bij de spelers was er enige spanning voelbaar, het was vanavond erop of eronder. De wedstrijd startte, in tegenstelling tot de week ervoor, moeizaam. Workum liet zich niet zomaar gewonnen. Hendrik Kramer wist het eerste doelpunt te scoren en zo kwam VWC met 1-0 op voorsprong. Niet veel later maakte Herbert Jager de 2-0 en aan het einde van de eerste helft wist Feike Hofstra er 3-0 van te maken. Workum kwam terug in de wedstrijd en wist ook te scoren waardoor VWC met 3-1 de rust in ging. Na de rust kon VWC moeilijk scoren en zette Workum meer druk. De wedstrijd was nog niet gespeeld, het kon nog alle kanten op. De spanning in de sporthal was voelbaar bij spelers maar ook bij de supporters. Toen de 4-1 viel met een doelpunt van Michel Hofstra, was er een kleine opluchting en kon het niet meer mis gaan. De wedstrijd eindigde in 6-1 met nog een doelpunt van Hendrik Kramer en de laatste van Erik Bron. Wat een geweldige prestatie! De mannen van de zaal zijn dik verdiend kampioen geworden. Van de 24 gespeelde wedstrijden wisten zij er maar liefst 19 te winnen, 2 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Er werden in totaal 148 doelpunten gemaakt en 68 door gelaten. Volgend jaar zal VWC uitkomen in de 3e klasse. Voor grote foto onder paperclip